White Cottage

Coleman Anderson-White-Cottage.jpg

CATEGORY – Extension
LOCATION – Rotherfield, East Sussex

Coleman Anderson were appointed by the client who had a very clear brief, which was to design a ‘garden room with a difference’.

One of the challenges that we faced was how to associate a contemporary extension with a very traditional host building. The solution was the careful specification of the material palette, which is designed to marry the different architectural styles together. The use of white render helps maintain a familiarity with the host building and the burnt timber cladding and banding creates a harsh contrast.

The form and layout of extension was designed to direct the eye towards the stunning views over the neighbouring farm land, with an angular canopy detail to provide inside/outside space that can be enjoyed all year round. 


View other projects for PRIVATE CLIENTS